Nyheter
Nyheter och rapporter från Sverige och utomlands

Nu är kalendariet uppdaterat med flera tävlingar och läger som genomförs hösten 2019 och våren 2020.

Svensk guld och damerna i fokus på ett annorlunda EM. Inför kommande VM tävlas det om extra VM platser. De 6 bästa damerna i öppen viktklass får åka till Japan i nov och representera Europa på VM.

Kumite- och katatävlingen Dutch Shinkyokushin Open gick i Drachten, Nederländerna. Det var drygt 100 deltagare på tävlingen totalt. Från Sverige och Oyama Karate Kai deltog Py Pasanen i både kata och kumite i juniorklassen. Tävlingen genomfördes på två tatamis.

Helgen 25-26 maj var SKOFF's elit team på Bosön för att kolla formen, göra fystester och lyssna på föreläsning. Fystester görs ofta tillsammans med andra kampsportslandslag och denna gång gjordes det tillsammanms med Kickboxnings landslaget.

Swiss Open 2019 var 13 länder med drygt 350 deltagare totalt på både kata- och kumitetävlingen. Från Sverige deltog Keiko med Mirjam Björklund i seniorklassen och OKK med 3 katadeltagare i juniorklassen, Mi Pasanen, Denise Blom och Py Pasanen. Då kumitereglerna för juniorerna är annorlunda deltar Sverige inte i kumite. Tjejerna tävlade individuellt...

Europamästerskapen 2019 hölls i Litauen och värdlandet satte sin prägel på tävlingen. Litauen har stor erfarenhet av att arrangera stora tävlingar och denna gången höjde de nivån ytterligare. Det var ett genomtänkt upplägg, tidsschemat hölls, lagom långa uppvisningar och en streaming-produktion som höll en hög nivå.